Lesley Luijer

Mijn naam is Lesley Luijer, beter bekend als BiGBoybbqandSmoke. Ik ben 42 jaar en kom uit het mooie Kockengen provincie Utrecht. BBQ’en deden we altijd al op de camping met het standaard vleespakket, heel veel stokbrood en huzarensalades. Toen vonden we dit heel normaal maar, tegenwoordig weten we wel beter. Na mijn eerste bezoek aan Zuid Afrika ging het vlammetje pas echt goed branden. Hier leerde ik hoe met vuur te werken, daar kolen van te maken om daar vervolgens het vlees op te garen.

Dit is uiteindelijk uitgemond in mijn eerste bbq bedrijf The Meatdrum, waarmee we onder andere op televisie zijn geweest bij Binnenstebuiten en gekookt hebben met Alain Carron, bekend van Masterchef. Na het Meatdrum avontuur ben ik solo verder gegaan als BigBoyBbqandSmoke. Met bigboy doen wij show BBQ catering op locatie, workshops, maken veel video’s voor op de socials en zijn wij met onze eigen kruidenlijn begonnen.

Hoe kwam dit nu tot stand? Vrij simpel. Mijn schoonouders vroegen mij om met het kerstmaal het vlees te kruiden en te marineren. Hier kreeg ik zoveel complimenten over en ik vond dit zo leuk om te doen dat ik me daar in ben gaan verdiepen, met als gevolg de Porkpowder, onze als eerste uitgebrachte rub.

Hierna had ik de smaak te pakken en bracht ik vrij snel onze SunnySalmon en de BeefBooster uit. Met deze 3 kruiden dacht ik er in eerste instantie wel te zijn totdat ik in aanraking kwam, met ondertussen goede vriend en chef kok Niels Verburgt van bistro Lokaal. Door hem werd ik getriggerd om een kiprub te maken. Samen met hem hebben we de uiteindelijke finetuning gedaan met onze best seller Chickenchamp tot gevolg.

Een grappig weetje is dat na de introductie van deze rub onze chef Niels een broodje van de maand philly cheese chickenchamp op de kaart heeft gezet. Een broodje welke ipv. 1 wel 2 maanden werd gevoerd na de positieve berichten van de klanten.

De Luscious lamb en Dutchdoppio volgden hierna vrij snel. Vrijwel elke week krijgen we berichten binnen met mensen die hun ervaring met onze rubs willen delen. En telkens weer uiterst positieve ervaringen.

Ondertussen hebben we niet alleen een webshop maar ruim 20 retailers die onze rubs met veel enthousiasme aan het grote publiek slijten. Zelfs nu, nadat wij dus 6 rubs op de markt hebben, zijn wij nog steeds met het bedenken en mengen van nieuwe rubs bezig. Op de een of andere manier blijft dit me intrigeren.

Het meest gegeven commentaar is dat onze gebruikers het erg fijn vinden dat de rubs anders zijn dan anderen. Veel minder zout, maar door gebruik van hoogwaardige kruiden en specerijen zeer smaakvol. Ook zijn onze rubs allemaal all purpose en multie inzetbaar door de unieke samenstellingen.

De workshops die wij gaan geven is onderverdeeld in meerdere aspecten.
– Welke rub past bij welk stuk vlees en waarom?
– Hoe benader ik het maken van een basis rub?
– Hoe maak ik een all purpose toepasbare rub voor mijn smaak?
Uiteraard laten we eerst alle kruiden ruiken aan de deelnemers zodat er bij hun al een prikkel gegeven wordt in de grijze massa en de hersenen aan het werk worden gezet.

Wij behandelen 4 soorten vlees. Kip, rund, vark en lam. Na het behandelen van elke soort krijgt de deelnemer een proefbakje vlees met de rub die wij gemaakt hebben. Dit hebben wij reeds in onze smoker voor de deelnemer gegaard op warme rook. Tijdens deze workshop deel ik graag al mijn kennis en ervaring!

WORKSHOPS VAN DEZE BBQ EXPERT
18/09/2021
Rubs kopen is prima, maar het is veel leuker om zelf je eigen rub te maken. Maar hoe doe je dat? Die vraag is als geen ander te beantwoorden door Lesley Luijer. Lesley heeft zijn eigen rub merk, genaamd Big Boys BBQ and Smoke. Een breed assortiment aan mooie rubs. Lesley leert je waaruit een BBQ rub is opgebouwd. Je gaat zelf een rub samenstellen en uitproberen op een product. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Van Beekum Specerijen. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired