Hilke & Ceriel Schuirink

Wij zijn Hilke en Ceriel uit Lichtenvoorde in de mooie Achterhoek.
Sinds 2013 besmet met het BBQ-virus, in 2014 onze KCBS jurycursus gedaan en daarna al snel zelf meegedaan met
wedstrijden. De eerste paar keren door Ceriel met andere teams, waarna we in 2016 samen als Backcorner BBQ verder zijn gegaan.

In het begin succesvol meegedaan met de side-categories, voornamelijk desserts, maar de laatste tijd lag de focus op
Low & Slow bereidde chicken, ribs, pork en brisket. Hierbij maken we gebruik van 2 Weber Smokey Mountains en een pelletgrill.

Behalve wedstrijden door heel Europa geven we ook workshops en verzorgen we BBQ-catering in de buurt van Lichtenvoorde. Ook bij de workshops en catering is ligt de nadruk op American Style BBQ.

Wij hebben erg veel zin in het festival en hopen dat we wat van onze wedstrijdervaring over kunnen dragen tijdens de workshops!

WORKSHOPS VAN DEZE BBQ EXPERT
18/09/2021
Zeg je BBQ, dan zeg je Low & Slow. Dit is de techniek die iedere BBQ'er goed wil beheersen. Spareribs, pulled pork, beef ribs, brisket. Allemaal Low & Slow bereidingen. En omdat er zo veel kennis is te delen hebben we het onderwerp Low & Slow onderverdeeld in BASICS en GEVORDERDEN. Wanneer je al Low & Slow ervaring heb, meer de fijne kneepjes van wedstrijd BBQ'ers wil leren, dan is dit de juiste workshop voor jou. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired