Joep Abbing

Ik ben Joep Abbing, 54 jaar en woon in Kampen. 

Lekker eten, wie wil dat nou niet? Zelf bepalen wat je eet, welke ingrediënten en hoe je je eten bereidt. Dat is voor mij de overtreffende trap. Het barbecueën begon voor mij toen ik een barbecue met een deksel aanschafte. De wereld ging open. Indirect barbecueën was toen nog niet echt bekend. Mijn eerste barbecue workshop die ik volgde was van Weber, in Zwolle bij de ijzerhandel. Daarna heb ik op verzoek van een goede vriend mijn eerste barbecue workshop gegeven. Wat een feest om de passie te verspreiden.
Vervolgens ben ik bij Weber aan de slag gegaan als demo kok en heb ik verschillende Weber demonstraties gegeven. Mijn vriend die slager is en veel catering klussen had huurde mij ook in als chef. Heerlijk om voor groepen live te barbecueën. Zo groeide mijn bedrijf, JAbbq. Ondertussen gaf ik ook workshops in Drenthe, sommigen met een thema. Het thema Wild sloeg erg aan. Ook was het ‘frietje stoof met mayo’ erg populair.

Ik was de captain van BBQ team keurslagerij Klaver en ben als vrijwilliger en jury lid actief geweest op verschillende KCBS wedstrijden. De eerste was in 2012 in Hoofddorp. Wat een feest om allemaal mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen. Fantastisch! Ik ben lid van het BBQ gilde Spekbraander Ruinerwold. Met vier vrienden dagen wij elkaar uit om de mooiste en lekkerste gerechten van de barbecue te toveren. Zo staat alligator nog een keer op ons programma. Maar hutsepot, zoervleisj, s’mores, bavette rollade en lomo el trapo komen ook voorbij. 

Tijdens het BBQ Madness Festival geef ik de workshop Dutch Oven. In samenwerking met Petromax gaan wij ons verdiepen in het gietijzer. Inbranden, onderhoud, schoonmaken en het bereiden van soep, taart, brood, kip, varkensvlees, rundvlees en vis komen, als wij genoeg tijd hebben, aan de orde. Hoeveel en welke kooltjes boven en onderen bij welk gerecht, de rocket stove, de dutch oven tafel, de driepoot, we bespreken het allemaal. Het wordt een heerlijke reis langs de vele mogelijkheden die gietijzer biedt.

BBQ EXPERT DETAILS
WORKSHOPS VAN DEZE BBQ EXPERT
18/09/2021
De Dutch Oven is niet weg te denken binnen alles wat met outdoor cooking te maken heeft. Het gebruik van de Dutch Oven roept wel vaak veel vragen op. Zowel in het gebruik als het onderhoud. In deze workshop gaat Joep Abbing ze allemaal voor jullie beantwoorden. Tevens ga je zelf wat lekkers met de Dutch Oven bereiden. Er zullen weinig vragen zijn waar Joep het antwoord niet op zal weten. Deze workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Petromax. [KLIK OP DE AFBEELDING en LEES MEER]
Expired